Identiteit

Bij basketballvereniging Westland Stars is iedereen welkom. We zijn één grote familie, voor wie daar bij wil horen. We hebben ambitie te groeien in kwaliteit en kwantiteit, maar de sfeer en gezelligheid willen we altijd behouden. Daarom gaat onze voorkeur uit naar het opleiden van jeugd, en ook in de hoogste teams spelen voornamelijk spelers uit eigen gelederen. We spelen dan op het niveau waar we thuishoren. Spelers van buitenaf kunnen zich net als ieder ander als lid aanmelden, maar we zullen ons nooit laten verleiden halve teams te importeren om maar hoger te kunnen spelen. Het bewaken van de clubcultuur, en het koesteren van de eigen leden, is veel belangrijker dan het behalen van successen op korte termijn.
http://crossover.westlandstars.nl/themes/rootcandy/rootcandy_fixed/image...); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, sans-serif; font: normal normal normal 13px/160% Arial, Tahoma, Helvetica, sans-serif; line-height: normal; font-size: medium; background-position: 50% 0%; background-repeat: no-repeat repeat; ">

Wij willen basketball spelen naar de Westlandse aard: hard werken, niet zeuren. Winnen doen we graag, maar we zijn mans genoeg om verlies te dragen. Uitgangspunt: in de wedstrijd zullen we de tegenstander bestrijden tot onze laatste snik, en na de wedstrijd gaan we vriendelijk met hen om. Het zijn tenslotte óók liefhebbers van onze prachtige sport. Een praatje voor en na de wedstrijd draagt bij aan respect, en levert basketballkennissen op.

Spelers en trainers/coaches van Westland Stars behandelen elkaar altijd met respect, en zijn zich bewust van hun voorbeeldfunctie. Jongere leden kijken naar hen op, en nemen gedrag over. Emotie is één van de mooiste onderdelen van sport; toch moet die emotie in goede banen worden geleid. Hoewel het in het heetst van de strijd soms niet altijd meevalt, proberen we niet te vloeken of te schelden. Als iemand écht grove taal uitslaat, wordt hij of zij daar onmiddellijk op aangesproken.

Publiek

Bij de Westland Stars gaan we graag naar wedstrijden van elkaar kijken. We moedigen onze ploegen enthousiast aan, maar altijd met respect voor de spelers, coaches, tafelaars en scheidsrechters. Ook bezoekend publiek voelt zich welkom. Als iemand toch een keer over de schreef gaat, zeggen we er wat van.

Zondag

Basketballvereniging Westland Stars houdt rekening met het gegeven dat haar leden een religieuze achtergrond kunnen hebben. Daarom spelen we vooralsnog onze wedstrijden niet op zondag.

Tags for Identiteit